wolken op de hemelvaartsdag

christelijke liederen voor Hemelvaartsdag

Kerst heeft ‘Ere zij God’, Pasen ‘U zij de Glorie’, Pinksteren ‘Geest van hierboven’. Hemelvaartsdag heeft niet écht zo’n beroemd christelijk lied dat iedereen die dag zingt. De meeste liedboeken en -bundels bevatten ook maar weinig liederen voor Hemelvaartsdag.

De liederen laten goed zien dat Hemelvaartsdag om verschillende redenen een écht feest is. Je kunt Hemelvaartsdag vieren vanwege Jezus’ overwinning, vanwege de hoop Zijn terugkomst, of vanwege het feit dat Zijn hemelvaart de weg baande voor de komst van Geest.

zeven Hemelvaartsliederen

We zetten zeven inspirerende liederen voor je op een rij. Welk lied kende je nog niet? Welke vind jij mooi? Ken je nog andere mooie Hemelvaartsliederen? Laat je reactie achter onder de blog.

Heer, we kijken omhoog van Sela werd in korte tijd bekend. Het vervult in de behoefte aan nieuwe liederen voor Hemelvaartsdag. In veel kerken wordt het ook op andere zondagen gezongen.
Een nieuw lied van stichting Dicht bij de Bijbel: Vanaf een aardse heuveltop. Nieuwe tekst op een bekende melodie (Halleluja, lof zij het Lam). De overwinning van Christus staat centraal; de vrolijke melodie past daar goed bij. Te vinden in Weerklank.
Kinderlied, wij zullen gaan, dat de link legt tussen Jezus’ hemelvaart en de opdracht tot evangelisatie. Opwekking voor Kids 106.
Dan zal Hij komen op de wolken; een lied op de vertrouwde klanken van een psalmmelodie. Het arrangement van Nederland Zingt onderstreept de verwachting van het lied, dat de link legt tussen de Hemelvaart op de wolken en Jezus’ terugkomst op de wolken.
Wij knielen voor Uw zetel neer is een klassieker, onder meer te vinden in het Liedboek voor de kerken (1973). De uitbundige melodie wordt in veel christelijke gemeenten graag gezongen. Niet alleen op Hemelvaartsdag, ook als aanvangslied in andere kerkdiensten.
Nieuwkomer Zegenkroon is te vinden in de Opwekkingsbundel, hier in de versie van Reyer. Niet voor elke gemeente even goed zingbaar, de lastige begeleiding vraagt meer dan veel kerkelijke muziekgroepen kunnen geven.
Een oud lied van Elly en RikkertIk moet weggaan. Nog altijd veelgeliefd bij kinderen én ouders. Vertelt over Hemelvaartsdag als inleiding op het Pinksterfeest.

1 Comment

  1. […] Dit waren tien christelijke liederen over storm. Lees ook: zeven christelijke liederen voor Hemelvaart! […]

Comments are closed.