leeuw van Daniël, afbeelding bij de sessies bijbelstudie over Daniël

Verdiepingsfilmpjes bij Daniël

In onderstaande filmpjes bespreekt ds. Arjan Berensen het bijbelboek Daniël, aansluitend bij het GemeenteGroeiGroep-materiaal van het Evangelisch Werkverband en de IBB. De boekjes zijn weer leverbaar, mede dankzij onderstaande filmpjes!

Lees ook het bijbehorende achtergrondartikel: de missionaire wijsheid uit dit bijbelboek.

Inhoud per filmpje

sessiehoofdstukomschrijving
1inleidingSessie 1 is een algemene toelichting op het bijbelboek.
2Daniël 1In dit hoofdstuk worden de hoofdfiguren geïntroduceerd. En het gaat over het dieet van de ballingen aan het koninklijk hof.
3Daniël 2 (deel 1)Deze sessie behandelt het eerste gedeelte van dit hoofdstuk, waarin het gaat over koning Nebukadnessar die een droom heeft gehad, en die zijn adviseurs bedreigd.
4Daniël 2 (deel 2)Onze hoofdpersoon vertelt in dit bijbelhoofdstuk wat koning Nebukadnessar gedroomd heeft, en wat daar de betekenis van is.
5Daniël 3 (deel 1)De koning beveelt dat er een gouden beeld moet komen, en dat iedereen daar voor moet knielen. Maar hoe zag dat beeld eruit? En wat betekende het gebod precies?
6Daniël 3 (deel 2)Daniël legt de droom uit. Hij blijft daar zichzelf.
7Daniël 4 (deel 1)Opnieuw staat opnieuw een droom van de koning centraal. De koning droomt over een boom, en over een engel die slecht nieuws voor hem heeft.
8Daniel 4 (deel 2)De dienaar van God lijkt terug te schrikken voor zijn taak. Hoe kan dat? En, komt het goed met de koning van Babel?
9Daniël 5We maken een sprong in de tijd. We verdiepen ons in het paleis van koning Belsassar, het teken aan de wand, en de uitleg daarvan.
10Daniël 6 (deel 1)Opnieuw een sprong in de tijd: het tijdperk van de Meden en de Perzen. We lezen over het gevaar van de leeuwenkuil.
11Dan. 6 (deel 2)We lezen over de redding uit de leeuwenkuil en de reactie daarop van de koning.
12Dan. 7Hier begint een nieuw gedeelte van dit bijbelboek. Het gaat over visioenen, wat betekenen die voor ons?
13Dan. 9 (deel 1)Een indrukwekkend gebed om vergeving is de inleiding op een nieuw visioen.
14Dan. 9 (deel 2)De engel Gabriël deelt een bijzonder visioen met de profeet.
15Dan. 10Volgt medio mei 2021.

9 Comments

 1. Petra says:

  Wij zijn met onze kring net begonen met de Daniel serie. De eerste introductie was een goed begin. We zien uit naar de rest. Ik begrijp dat er ooit gespreksvragen bij zijn geweest. Kunnen wij die nog krijgen?

 2. Bedankt voor je bericht, Kitty! Leuk te horen dat ook in Den Haag de filmpjes gebruikt worden. Zojuist heb ik weer 2 nieuwe filmpjes toegevoegd op https://www.lichtendlicht.nl/daniel/. Volgende week volgen er nog twee. Dan volgende maand nog een. Shalom!

 3. Kitty Oostendorp says:

  Wat een verhelderende filmpjes heb je gemaakt! Hartelijk dank. Ik gebruik ze voor mijn groeigroep in Den Haag. Ga je nog door met de hoofdstukken Dan. 7 e.v. ? Shalom, Kitty Oostendorp

 4. […] Heb je onze Daniël-sessies al gezien? In 16 filmpjes staan we uitgebreid stil bij de betekenis van het bijbelboek Daniël. Bekijk de Daniël-sessies. […]

 5. […] materiaal 2020-2021 heeft als thema: ‘Durf Daniël te zijn’. Bij dit materiaal vind je 18 filmpjes op LichtendLicht! Het gaat over Jezus navolgen buiten je christelijke bubbel. Zijn er christelijke principes waar […]

 6. Goed om te lezen!

 7. Mieke de Koker says:

  Al meerdere malen geprobeerd om de eerste Daniëlsessie te bekijken maar lukte me niet. Nu kwam ik erachter dat het ook op deze manier kon. Ik kon ivm storing niet naar de kerkdienst kijken maar vond dit. Zo leerzaam, fijn dat ik dit ontdekte.

 8. Mooi om te lezen, bedankt!

 9. A. Van Der maarl says:

  Wat ontzettend fijn dat ik alles nog een keer terug kan luisteren .zondagavond was een fijne avond met veel uitleg , maar na een tweede keer snap je meer en blijft het beter hangen ,
  Super bedankt hier voor en kijk uit naar de tweede avond

Comments are closed.

Dit vind je misschien ook interessant...