illustratie bij de blog je geloofsleven onderhouden in tijden van corona

Je geloofsleven onderhouden in tijden van Corona

Vanwege het virus van Corona kunnen gemeenten niet samenkomen op zondagochtend. Maar dat betekent niet dat je niet kunt vieren!
Met gezinsgenoten, of kringleden in gesprek te gaan en samen tijd apart te zetten om in deze bijzondere veertigdagentijd met extra aandacht onze focus te richten op Jezus. En bewust ook als gezin na te denken over de plek van geloof in ons leven.
We geven je een overzicht vol tips om je geloofsleven te onderhouden: voor je gezin en/of kinderen, voor jongeren en voor iedereen.

Lees ook onze andere blogs over dit thema!

Voor gezinnen en/of kinderen

Gezinsvieringen
Op Lerenindekerk.nl vind je een aantal aantal thuisvieringen voor de lijdenstijd. Het overkoepelende thema is: Hij werd mens zoals wij. Jezus heeft in alle diepte ervaren wat het is om mens te zijn. Hij kan ons helemaal begrijpen. Vanuit dit thema focust Lerenindekerk.nl zich op emoties die een rol spelen in de laatste week van Jezus’ aardse leven:

Kinderprogramma
Matthijs Vlaardingenbroek van Creatief Kinderwerk biedt een leuk kinderprogramma aan. Het programma draait om Abram of Abraham die door God wordt geroepen. Er is een video met het bijbelverhaal, een video waarin de poppen van Mathijs in gesprek gaan over het verhaal, en een video met een passende goocheltruc. In de volgende video wordt de truc uitgelegd, en de vijfde video stelt je vragen zodat je weet of je het verhaal kent. Ook zijn er nog andere materialen zoals proefjes en knutselopdrachten.

Kliederkerk@home
Wat ook heel erg leuk en creatief is om eens thuis kliederkerk te doen met een of twee gezinnen tegelijk. Qualitiytime voor ouders & kinderen! Met creatieve vormen om samen te ontdekken, te vieren en te eten is er nu ook Kliederkerk@home.

Voor tieners en jongeren

Tear
Tear brengt tijdens de veertigdagentijd een videoserie uit speciaal voor tieners. Vanaf nu tot 2 april kunnen tieners deze serie dagelijks volgen. De serie gaat over een zoektocht naar de vermiste Syrische broer van Nadim. Samen met zijn drie vrienden begint hij een avontuur met vergaande gevolgen. Bekijk hieronder de trailer: ‘Opstaan’.
De tekst loopt door na de video!

EO Beam
EO Beam biedt op haar Youtubekanaal verschillende aansprekende Denkstof-filmpjes aan. Er zijn er inmiddels ruim 45. Dus laat je tiener een thema kiezen en praat er na het eten eens over door met elkaar. EO Beam zendt in deze tijd ook vieringen uit.

Voor iedereen

Bijbelstudie en gebedstijd
Inspiratie in deze veertigdagentijd kun je ook op doen met een leesrooster via de app van Youversion of via de 40dagenkalender van de Protestantse kerk in Nederland:

Wil je in de 40-dagentijd dagelijks een e-mail ontvangen om je gebedstijd een impuls te geven, dan kun je terecht bij www.ignatiaansbidden.org. In de mails ontvang je een Bijbeltekst met gebedssuggesties. Ook worden er suggesties gedaan hoe je kunt bidden.

Ook op de site www.tijdmetjezus.nl kun je aanmelden voor een dagelijkse mailing om te luisteren in de stilte en bewust te investeren in tijd met Jezus.

Kerkdiensten
Komende zondagen zenden de Evangelische Omroep en NPO2 elke week een korte viering uit. Deze zijn ook op latere momenten terug te kijken via NPOgemist.nl.

Ook Coronaviering.nl zendt komende weken online een viering uit, op zondag om 9:30u. En er is plek om gebedsintenties door te geven: www.coronaviering.nl.

Ook veel lokale kerken zenden diensten uit, en maken terugkijken van ‘oude’ diensten mogelijk.

Dit vind je misschien ook interessant...