geeft de kop van de blog weer
#elkedagjezusvolgen Christen van nu Rondom de Bijbel

De Bijbel & jij in 2020

We wensen je veel inspiratie voor 2020 toe! Wil jij in dit nieuwe jaar vaker in de Bijbel te lezen? We helpen je graag bij dat goede voornemen. Daarom hebben we pas verschenen materiaal voor je op een rijtje gezet. We laten je drie varianten zien: schrijfbijbels, handletter-bijbels en leesrooster-bijbels.

Schrijfbijbels
Ben jij ook visueel ingesteld? Wie schrijft, onthoudt beter dan wie alleen leest. Schrijfbijbels zijn bijbels met een extra brede kantlijn. Daarin kun je aantekeningen maken, toelichting schrijven of zelfs ‘meeschrijven’ met de preek of de bijbelstudiekringavond.

Schrijfbijbel NBV
Mooie uitgave in een harde kaft met leeslint. De Nieuwe Bijbelvertaling is in korte tijd de standaardvertaling in vele kerkelijke gemeenten geworden.

Notitiebijbel HSV
De Herziene Statenvertaling (HSV) is een betrouwbare bijbelvertaling. Houd je van stevige studie? Kies dan voor deze uitgave.

Zij lacht-Bijbel
Een variant op de Notitiebijbel is de bijbel van Zij lacht. Zij lacht is de online community voor vrouwen tussen 20 en 30 jaar. Naast de bijbeltekst en ruimte voor aantekeningen vind je ook overdenkingen bij een groot aantal bijbelboeken. Ook zijn praktische tips, leesroosters en uitleg toegevoegd. Het materiaal is door vrouwen geschreven voor vrouwen.

Handletter-bijbels
Handletteren is een creatieve trend. Handletteren is het mooi neerschrijven van teksten, in aansprekende lettertypes met mooie versieringen. Wie bijbelteksten handletters, onthoudt ze beter. Het resultaat kun je bovendien ophangen in huis, of delen met anderen!

Inspirebijbel
In Engeland heeft deze bijbeluitgave al velen bereikt. De bijbeltekst staat in één kolom, zodat er aan de randen ruimte is om te handletteren. Er staan ook al vele voorbeelden van handlettering afgedrukt, ter inspiratie. De bijbeltekst is de Nieuwe Bijbelvertaling.

Bijbel journalen & letteren
Een boek vol voorbeelden van handettering en andere creatieven manieren om de bijbeltekst tot je te nemen. Er is aandacht voor werken met kleurpotloden, markers, verf, stempels, sjablonen en meer.

Leesrooster-bijbels

‘Bible in one year’ is de website van Nicky en Pippa Gumbel, waarop zij dagelijks per mail christenen inspireren met bijbelteksten met een korte toelichting. Wie een jaar lang de mails leest, heeft de bijbel volledig gelezen. De mails waren echter én Engels én alleen online. Nu is het mogelijk in 2020 de hele Bijbel te lezen, door de ‘Bijbel in een jaar’-Bijbel van het NBV. Driemaal daags een bijbelgedeelte met toelichting, een mooie manier om je goede voornemen gestalte te geven!

Arjan Berensen

Predikant in de Protestantse Kerk in Nederland. ZZP-er Online uitgeven. Tweelingvader.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 Reactie

  1. Mag ik nog één tip geven? Twee jaar geleden kocht ik de HSV-Studiebijbel en ik ben er blij mee. Bijna automatisch ‘scan’ ik de uitleg onder de tekst nu, echt heel handig.

Geef een reactie