wooden welcome signage

Kom je ook weer naar de kerk?

Eindelijk! De Nederlandse kerken zijn weer open. Een spannende fase breekt aan. Zal elke christen die voor de pandemie trouw kerkdiensten bezocht, dat komende maanden ook weer doen? Om daarover op een laagdrempelige manier in gesprek te komen, hebben we een handig hulpmiddel voor je.

In Voorthuizen deelden we tijdens een kerkdienst kortgeleden onderstaande briefkaartjes uit. Het verzoek erbij was deze te ondertekenen, eventueel er nog een persoonlijk woordje aan toe te voegen, en deze vervolgens te bezorgen of af te geven. Daarbij is gericht gevraagd om te denken aan de kerkgenoot die 2 jaar geleden links of rechts naar je in de kerkbank zat, je ‘kerkbuurman’ of ‘kerkbuurvrouw’.

Kerkgangers die er die kerkdienst waren, werden erbij bepaald dat het niet vanzelfsprekend is dat iedereen na twee jaar weer trouw naar de kerk komt. De kaartjes maakten bovendien tastbaar dat de ontvangers worden gemist. De vreugde om de ‘heropening’ van kerken werd op een positieve manier met elkaar gedeeld.

zelf aan de slag
Het kaartje is opgemaakt in Canva, en maakt gebruik van één van de standaard-ontwerpen. Canva is online software voor grafische vormgeving. In je kerk is er ongetwijfeld een jongere die weet hoe Canva werkt. Via deze link kun je het ontwerp in jouw eigen Canva-account binnenhalen, bewerken en downloaden. Vervolgens kun je de kaartjes printen op stevig karton, laten drukken bij een plaatselijke drukkerij of online (bijvoorbeeld via Drukwerkdeal). Wij bestelden voor ongeveer 40 euro zo’n 500 kaarten.

Er zijn intussen drie kerken die hun eigen variant van het kaartje hebben laten drukken. Laat je hieronder weten als jullie dat ook gaan doen en wat jullie ervaringen zijn?

2 Comments

  1. Mooi om te horen, bedankt voor je reactie!

  2. Roely says:

    Wat een goed idee! Onze kerk is nog lang niet zo vol als voor corona. Ik ga dit delen met de kerkenraad.

Comments are closed.

Dit vind je misschien ook interessant...