person tossing globe

Pinksteren 2021: Handelingen 2 in 16 talen

‘Want de Geest spreekt alle talen’, zegt een bekend lied dat met Pinksteren 2021 weer in veel kerken gezongen zal worden. In Handelingen 2 lezen we over het ’talenwonder’. De leerlingen spraken vreemde talen, zodat de boodschap van het Evangelie voor alle aanwezigen te begrijpen was. Wij vroegen ons af hoe dat geklonken kan hebben. Je hoort en ziet hieronder het het Pinksterevangelie in o.a. Zulu, Catalaans, Zuid-Afrikaans, Portugees maar ook Flakkees en Fries. Het Evangelie is sinds Pinksteren de wereld rond gegaan. Wat een kracht heeft de heilige Geest!

Het filmpje is tot stand gekomen dankzij de medewerking van 16 personen uit het netwerk van twee kerken in Nieuw-Vennep (Noord-Holland). Natuurlijk staat het anderen vrij het filmpje voor Pinksteren 2021 te gebruiken!

Pinksteren 2021 valt op maandag 23 mei 2021 en op 24 mei 2021. Dat is vijftig dagen na Pinksteren.

‘Er verschenen aan hen een soort vlammen, die zich als vuurtongen verspreidden en zich op ieder van hen neerzetten, en allen werden vervuld van de heilige Geest en begonnen op luide toon te spreken in vreemde talen, zoals hun door de Geest werd ingegeven.’

Handelingen 2:3 en 4 (de tekst uit het filmpje met het Pinksterwonder met 16 talen)

1 Comment

  1. […] Pinksteren vieren christenen de uitstorting van de heilige Geest. Op die feestdag kunnen de onderstaande ’10 […]

Reageer. Dat vinden we leuk!

Dit vind je misschien ook interessant...