leeuw van Daniël, afbeelding bij de sessies bijbelstudie over Daniël
#elkedagjezusvolgen Christen van nu Rondom de Bijbel

De Daniëlsessies: bijbelstudie via filmpjes

Gaandeweg dit seizoen zetten we 18 verdiepende filmpjes online bij het bijbelboek Daniël. Het Evangelisch Werkverband stelt passend gespreksmateriaal beschikbaar, maar de filmpjes bieden ook ondersteuning voor wie zelfstandig bijbelstudie doet. Centraal thema: ‘durf Daniël te zijn’. Met als uitdagende ondertitel: ‘leven buiten je christelijke bubbel’.

De Witte Kerk in Nieuw-Vennep is één van de kerken die het EW-materiaal voor Groeigroepen gebruikt. Dominee Arjan Berensen houdt per 2 kringavonden een verdiepende toerusting. Elke bijbelstudie staat een ander gedeelte van het bijbelboek centraal. We stellen de toerusting hier als vlogs beschikbaar voor iedereen die zich – met of zonder materiaal – wil verdiepen in dit boeiende bijbelboek.

inleiding op het bijbelboek

Daniël-sessie 1a is een algemene toelichting op het hele bijbelboek. Deze is ‘los’ te bekijken, maar past ook bij pagina 19-23 van bovengenoemd materiaal voor Groeigroepen.
inleiding op Dan. 1
Daniël-sessie 1b behandelt Dan. 1. Deze is ‘los’ te bekijken, maar past ook als achtergrondmateriaal bij gesprek 2 van bovengenoemd materiaal voor Groeigroepen.

2 Comments

  1. A. Van Der maarl says:

    Wat ontzettend fijn dat ik alles nog een keer terug kan luisteren .zondagavond was een fijne avond met veel uitleg , maar na een tweede keer snap je meer en blijft het beter hangen ,
    Super bedankt hier voor en kijk uit naar de tweede avond

    1. Mooi om te lezen, bedankt!

Reageer. Dat vinden we leuk!

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Berensen

Fulltime predikant in de Protestantse Kerk in Nederland. Daarnaast zelfstandig werkzaam als online mediaconsultant. Vader van een tweeling. 38 jaar. Gadgetfreak. Koffieleut.

Dit vind je misschien ook interessant...